Wie zijn wij

Schaatsgroep Zaltbommel is een leuke schaatsclub die wekelijks ’s ochtends om 10:00 in Eindhoven op de 400-meter baan traint. We starten met een gezamenlijke warming-up en na de training drinken we met wie wil een gezellig kopje koffie in Grand Café, ’t Schaetshuys in het ijssportcentrum.

Als er natuurijs is trainen we natuurlijk op een mooie plek in de natuur en gaan we richting het noorden van het land om zo vaak mogelijk aan toertochten mee te doen. Via onze groepsapp houden we elkaar op de hoogte van verschillende schaatsinitiatieven. 

Het schaatsseizoen sluiten we af met een etentje en in zomer is er een fietstocht.

Voordat het nieuwe seizoen van start gaat werken sommigen van ons al aan hun schaatsconditie door 6 zaterdagen deel te nemen aan de ‘droogtraining’.

Onze club bestaat uit zo’n 50 volwassen leden zo’n 30% van de leden is vrouw. Er zijn drie enthousiaste trainers en daarmee ook drie trainingsgroepen. Wekelijks staan er per groep ongeveer 10 mensen te trappelen, hierdoor kunnen de trainers iedereen voldoende tijd en aandacht geven om de techniek te leren en te verbeteren. De groepen zijn ingedeeld in 3 niveaus de trainers delen ieder seizoen opnieuw de groepen in.

Lees ook het interview met onze voorzitter van 22 januari 2020 in weekblad de Toren, Bommelerwaard, zie

https://www.detorenbommelerwaard.nl/reader/64303/1369793/frisse-wind-schaatsgroep-zaltbommel-geen-natuurijs-toch-op-het-ijs-

Of het nieuws over onze nieuwe schaatskleding in weekblad het Kontact Bommelerwaard van 4 december 2019, zie

https://www.hetkontakt.nl/reader/36127/140391/schaatsgroep-zaltbommel